Capella que forma part del conjunt del castell de Cervelló. És una obra de finals del segle XII, principis del segle XIII.
Entorn: Situada a l’antic camí de l’Ordal, sobre la vall de Can Sala (antigament vall de Santa Creu), a uns 317 m d’altitud. Es troba en el replà inferior del conjunt del castell, orientada a nord-est. Va ser construïda a la part més occidental de l’albacar, tocant la torre oest. Actualment està parcialment derruïda. Forma part del conjunt monumental Castell de Cervelló.
Descripció: Capella. És una petita construcció de planta rectangular, amb l’absis semicircular senyalat interiorment per dos arcs. L’entrada està situada a l’oest. La pedra és la típica vermellosa de la comarca, igual que el castell. S’hi troba un senyal molt característic de l’eina de ferro del picapedrer, de forma pròpia de l’època i que no es troba en construccions romàniques més antigues.
La part del fons de l’absis està enfonsada, a l’alçada d’una finestra que havia estat reconstruïda a posteriori, amb una llinda recta feta de pedres i lloses de cantell. La capella té una finestra a la façana sud-est. Hi ha unes impostes a la línia d’inici de la volta de la nau i l’absis. Els carreus són força grans i ben ajustats.
La volta, tot i enfonsada, pel tros que es conserva, sembla ser que tenia que ser apuntada. Les pedres que la formen estan tallades en diferents blocs, col·locats concèntricament. Els arcs eren de mig punt, amb les esperes embegudes en la vertical del mur.
Les dovelles de la cara exterior dels arcs han caigut o estan arrancades. El buit que han deixat arriba fins sota la línia d’impostes que assenyalen l’inici de la volta.
Dins l’absis hi ha un gran forat al terra, tallat a la roca en forma circular, que baixa perpendicularment, amb alçades diferents, fins al replà inferior de la roca. Podria coincidir que hagués estat construït com a poterna, probablement anterior a la construcció de la capella.
Estat de conservació: Ruïnes.
Ús actual: En desús.