Forma part del conjunt de masies que caracteritzen el paisatge del municipi de Cervelló i la seva història. Assentament tradicional, el seu origen podria remuntar-se al segle XVI. A finals del segle XVIII hi havia emplaçada una fàbrica de vidre català, amb forn de llenya. Inclòs a l’Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de la Generalitat.
Entorn: Sota el monestir de Sant Ponç, cap a llevant. Espai anteriorment escapçat pel camí de l'Ordal.
Descripció: És un conjunt format per dues masies amb patis tancats per murs perimetrals (anys 1.800, cossos al nord-est; 1.900, cossos a l'oest), agrupades al voltant d'un era i una construcció externa (1.992, cos sud-est). La llinda d'una de les finestres del cos oriental que miren cap a ponent és datada el 1.794. La planta general de l'agrupament és irregular, formada per edificacions de diferents altures, on les cobertes es troben a varius nivells i presenten vessants amb una i dos pendents. Sobre l'espai central es conserva part de l'era enrajolada. L’era és el lloc on es fa l’aplec de Sant Ponç, que es celebra el segon diumenge de maig, amb una arrossada popular i la ballada de sardanes. L’orientació principal de l'emplaçament és a migdia.
Estat de conservació: (Variable a cada agrupació) Entorn: bo. Estructura: mitjà. Façanes: mitjà. Cobertes: mitjà-ruinós. Interiors: mitjà-ruinós.
Ús actual: En desús.