5è Festival de Cinema Natura: referent de la cultura i la cura de l'entorn

Dilluns, 30 de maig de 2022

Cervelló va tancar ahir diumenge la 5a edició del Festival de Cinema Natura amb èxit d’acollida i una valoració molt positiva per part de l’organització i del públic assistent.

Durant els cinc dies que ha durat el Festival, les persones assistents han omplert el Centre Cívic l’Ateneu per gaudir de propostes que han anat des de curtmetratges locals fins a produccions internacionals d’arreu del món. La varietat i, sobretot, la qualitat de les peces presentades a concurs en les diferents categories, fan que cada edició es consolidi com una gran festa cultural i de reivindicació del medi ambient.
 
Tant els curts participants en la selecció oficial com els documentals i les pel·lícules projectades amb temàtica relacionada amb la natura i el medi ambient han tingut un elevat nivell de qualitat en una edició marcada pel lema “Cinc anys, molts curts”. A la secció local, protagonitzada majoritàriament per l’alumnat de l’Institut de Cervelló, les propostes audiovisuals han plasmat el treball de conscienciació sobre l’ecologia i la cura de l’entorn que han fet els joves amb històries entorn de la sostenibilitat i la biodiversitat que ens envolta.
 
El director de Festival, Roc Checa, ha destacat que any rere any, el Festival de Cinema Natura lluita per ser un festival de prestigi, i ha dit, referint-se al públic assistent, “vosaltres sou l’ànima del Festival, sense vosaltres no hi ha Cinema Natura”. Per la seva banda, l’alcalde, José Ignacio Aparicio, ha destacat que el Festival “és un cop fort a la consciència. No tot està en mans de les multinacionals i governs, sinó que tots i totes en som responsables”. Així mateix, ha destacat que individualment “no podem canviar les coses a escala global, però sí que podem fer petits gestos que, sumats, poden aconseguir el canvi”.
 
El jurat del Festival, compost enguany pel periodista Xavier Grasset, el director de cinema i coordinador de programes de Televisió de Catalunya Agustí Argelich, i la membre del Grup de Recerca de Cervelló Gayle Hendry, han escollit com a millor curt de documental a Chasing the snot of the whales of Samaná dirigit per Marvin del Cid a República Dominicana.  El premi del públic al millor curt de documental ha recaigut en Ulisses de Joan Bover.  El millor curt d’animació per al jurat ha estat per Dry Sea d’Yves Bex i Bart Bossaert, mentre que el públic ha triat Whatevetree d’Isaac King. El curt Sólo son peces rodat als campaments de la població refugiada de Tindouf a Algèria ha rebut la menció especial del jurat. Pel que fa als curts enregistrats a Cervelló, les noies de l’institut Laia Marco, Queralt Sala i Pris Nastasi s’han endut el guardó per la seva proposta anomenada Happier than ever. l el reconeixement especial del certamen d’aquesta edició ha estat per a la Borneo Nature Foundation per la tasca que fan en favor dels orangutans. Respecte al concurs de fotografia sobre la biodiversitat, implantat com a novetat del festival d’enguany, la millor imatge presentada ha estat Omplint el rebost.
 
El director de cinema i membre del jurat, Agustí Argelich, ha felicitat Cervelló “per l’alt nivell dels curtmetratges programats, ja que alguns d’ells han participat en festivals internacionals molt importants de tot el món”.
 
De nou, el Festival de Cinema Natura ha tingut aquesta edició un vessant reivindicatiu i de conscienciació rellevant fent  palesa la necessitat d’aprendre a cuidar i respectar el medi ambient i el patrimoni que ens envolta.
Darrera actualització: 14.06.2022 | 09:30