Campanya de detecció precoç del càncer colorectal

Dijous, 20 de juliol de 2017 a les 00:00

L'Ajuntament de Cervelló s'ha adherit a la campanya impulsada per l'Institut Català d'Oncologia (ICO) per detectar de manera precoç el càncer colorectal i incrementar d'aquesta manera les possibilitats de fer front a la malaltia amb garanties. Els veïns i veïnes de la ciutat d'edats compreses entre els 50 i els 69 anys poden sotmetre's a una prova gratuïta i indolora per saber si pateixen aquesta malaltia.

Les persones d’entre 50 i 69 anys de Cervelló han començat a rebre a casa seva una carta convidant-los a participar de la iniciativa. Amb aquesta carta s'han d'adreçar a la Farmàcia Tres del municipi, on els faciliten uns potets per posar una mostra de femta, que han de retornar a la farmàcia tan aviat com es pugui, que serà l'encarregada de dur-la a l'ICO per al seu estudi. L'objectiu de la campanya és que participi el nombre més gran possible de persones per tal de poder detectar possibles càncers en estats inicials i de lesions precanceroses i poder actuar ràpidament.

El resultat de les proves el rebran els ciutadans per carta passats uns dies. En el cas que la prova surti positiva, és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta, s'oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia al centre hospitalari de referència. El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys i es diagnostiquen uns 6.000 casos nous a Catalunya cada any, segons dades de l'ICO, que recorda que la majoria de vegades aquest tipus de càncer no produeix cap molèstia fins que la malaltia ja es troba en fases molt avançades i és per aquest motiu que la detecció precoç es converteix en cabdal.

Darrera actualització: 20.07.2017 | 14:25

Imatges

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte